Semanis Ukhuwwah

Friday, January 8, 2010

Salam Imtihan..

Assalamualaikum wbt...

Sudah lama rasanya blog ini tidak di'update'..Masa yang ada perlu diberikan pada kitab kuliah, ulangkaji madah, discuss dan sebagainya..Persediaan bagi menempuh imtihan faslul awwal masih belum sempurna...Ya Allah..bantulah kami..

Banyak peristiwa yang berlaku sekitar 2 minggu ini antaranya perkahwinan sahabat, pertunangan abang di Malaysia, kelahiran orang baru dan kepulangan ke Rahmatullah/kematian sahabat seakidah..

Inilah 'pentas' kehidupan dunia.Semua ini hanyalah sementara kerana kita adalah barisan pelakon yang akan dinilai keberjayaan hasil lakonan kita di akhirat kelak..Moga setiap amalan serta amal ibadah kita mendapat Redho Allah swt..

Kepada sahabat2 Kuliah selamat menempuh imtihan.Lakukan yang terbaik kerana kejayaan ini adalah kejayaan Islam..Juga buat ahli Liqo' Zainab al-Ghazali seramai 21 orang. sahabat2 Syariah thn4 dan semua warga Mansurah..

Kalam2 Mutiara untuk renungan bersama:

Motivasi ibarat mengayuh perahu, sebaik sahaja anda berhenti mengayuh , anda akan hayut.

"Jadikan Al Quran sebagai penawar hati, Zikirullah sebagai penghibur hati, Solat sebagai pelindung hati, Taqwa sebagai baja dalam taman hati&Allah sebagai cinta hakiki"

"Ilmu itu ibarat cahaya..dan dosa atas kemaksiatan itu ibarat titik hitam yang akan menyelaputi hati..Bagaimanakah cahaya itu dapat sampai andailah hati itu gelap dan hitam?"

semoga kita sentiasa memohon keampunan drpNya dan berubah ke arah yg lebih baik~ salam perjuangan semua.


..Sirru a'la barakatillah......

No comments:

Related Posts with Thumbnails

:: Seuntai Madah ::

Blog

Blog