Semanis Ukhuwwah

Saturday, May 29, 2010

Santai : Jom Uji Mata Anda =)

Cuba kira berapa bilangan titik hitam dalam gambar tersebut..


Apa yang anda nampak?
J = muka orang & eskimo
Ada kotak ke kat tengah tu?Sebenarnya garis kelabu tidak bengkok punKelihatan berombak kan?


Ini pun berombak juga kan...Apakan gambar ini bagi anda?
katak atau kuda?Berapa buah kapal dan jambatan yang anda nampak?Yang ini pulak apa kes?

Peter Veana, Peserta Konvoi Kemanusiaan ke Gaza Memeluk Islam

Peter Veana, Peserta Konvoi Kemanusiaan ke Gaza 
Memeluk Islam Istanbul- Ahad 23 mei 2010. Jam 10 malam waktu Istanbul, di hadapan pejabat IHH Insani Yardim Vakfi di Fateh, bersempena dengan keberangkatan konvoi bantuan kemanusiaan ke Gaza, telah diadakan acara kesyukuran sempena kemasukan Peter Veana, 63 tahun, ke dalam agama Islam. Peter yang merupakan seorang berasal daripada Isle of Wights di Selatan England, kemudiannya menukar nama beliau kepada Muhammad Fatih.
Acara tersebut berlangsung sederhana dan sangat mengharukan, di antara anggota rombongan ada yang memberikan hadiah spontan berupa kopiah, baju jubah dan tasbih. Turut hadir memberikan ucapan tahniah dan doa selamat kepada Peter termasuklah Dr. Nawaf Takruri Ketua Persatuan Ulama Palestina di Syria, Syekh Abdul Ghani Atamimi Ketua Persatuan Ulama Palestina di Luar Negeri, dan juga hadir Ust Ferry Nur, ketua KISPA Indonesia.
Laungan takbir bergema di depan pejabat IHH pada malam itu sebagai ungkapan haru atas hidayah dan anugerah yang telah diberikan Allah kepada Muhammad Fatih. Beliau pernah menyertai rombongan Viva Palestina ke-3 pada bulan Januari tahun 2010 yang lalu, sekarang dengan penuh kesedaran yang tinggi masuk ke dalam agama Islam.

Sumber :  http://www.lifeline4gaza.org/2010/05/25/peter-vanner-peserta-konvoi-kemanusiaan-ke-gaza-memeluk-islam/

Tambahan:  Ya Allah..syukur dipanjatkan buat Al-Khaliq yang Maha Penyayang. Titisan embun hidayah buat insan yang dipilih untuk mengecap nikmat Iman dan Islam...Sungguh..hati ini begitu tersentuh dengan berita ini. Moga hati beliau dan hati2 kita semua teguh dan thabat dalam membawa kalimah Allah.
Related Posts with Thumbnails

:: Seuntai Madah ::

Blog

Blog