Semanis Ukhuwwah

Thursday, April 8, 2010

Hasil karya Abang Sabrie..

Assalamualaikum.....

Entri kali ini ana paparkan sebahagian dari karya abang(abang kandung).Merupakan anak yang ke 3 dari 10 beradik.Kagum dengan 'hasil tangan' abang nie.Terkejut dengan duit RM100 yang diubah suai dengan meletak gambar dia pada gambar Agung.Kalau Agung tengok sure kena saman ni..Emm,gambar ni dari Facebook abang.Katanya, kalau nak print je banyak2.. :)
ini pula gambar Paklah berjabat tangan dengan Tun Dr Mahathir.Real tak? tak siap lagi rasanya...
                                                 Ini pula...emm,tak tau la pula gambar siapa..
 hasil lukisan 'tangan emas'


ni pelukisnye..Sarjan Mohd Sabri Esa

Tambahan :
Tengah mengkaji hukum melukis gambar manusia/ makhluk yang bernyawa..segala bentuk perkongsian ilmu dari pembaca dialu-alukan..

-Fadhilah Esa
  10.59 am



2 comments:

Syabrah Ubaidah said...

http://akhisalman.blogspot.com/2009/06/hukum-melukis-gambar-bernyawa.html

ni link dr us salman mengenai hukum melukis gambar bernyawa..Boleh ke ikut pndapat kedua?
Abang ana ni mmg bnyak melukis potret.Pastu,bnyk pula org tempah..Mcmne ye?

Nurul Lailati said...

Bismillahi masya-ALLAH..cntik betul lukisan abg ustzh.Yg paling real tu yg duit RM 100

Related Posts with Thumbnails

:: Seuntai Madah ::

Blog

Blog